Mednarodni glasbeni festival AS sledi svoji viziji – postati osrednji dogodek za vse ljubitelje saksofona v tem delu Evrope. Svoji viziji sledijo že peto leto zapored in ob 5. obletnici je bil program za odtenek še bolj pester. 

Festival presega pričakovanja

Gregor Zupančič, predsednik društva Sekvoja pravi: »Občutki so res izvrstni, v prvem letu je festival trajal en dan, kasneje smo se širili na dva dni, kasneje na tri, razmišljamo, da bi se morali širiti že na štiri. Letošnje leto spet presegamo vsa merila in trudili se bomo v tej smeri, da kdaj festival postane tudi tedenski«. 

Več kot 80 mladih udeležencev

V treh festivalskih dneh je Festival As ponudil koncerte, delavnice, mojstrske tečaje, seminar za učitelje in glasbeni sejem. Umetniški vodja, Lev Pupis pravi, da presegajo pretekla leta: »Letos imamo rekordnih 80 aktivnih udeležencev, ki se udeležujejo bodisi seminarjev, bodisi delavnic – jazzovskih kot tudi klasičnih. Poleg tega pa sem vesel, da se je festival prijel tudi v samem kraju«.

Letos poseben gost

V okviru Festivala AS je letos potekalo 6 koncertov, ki so bili razporejeni preko treh dni. Za posebno vzdušje pa so v okviru festivala poskrbeli tudi z gostom Jean-Denis Michat, ki je bil, kot pravijo organizatorji, glasbenik v fokusu. Udeleženci so imeli možnost v okviru koncertov slišati njegove skladbe v izvedbi njega samega, kot tudi ostalih glasbenikov.

Sanja Despotovič