Mirka Vovka poznamo predvsem kot blejskega fotografa, ki je skozi fotografski objektiv dve desetletji lovil državniške obiske na Bledu. Poleg fotografije ga v življenju vseskozi spremlja šport in ljubezen do letal. Bil je eden prvih pilotov blejske pilotske šole.

Še danes pri svojih 87 letih vsak dan hodi. Ob prihodu mi takoj pokaže ročno uro za štetje korakov. Preseneti me kako vitalen je in ko zančne govoriti o svojem življenju se vsake malenkosti dobro spominja. Natančno našteva vse kraje, imena in priimke posameznikov, ki jih je imel priložnost spoznati. Še pri letnicah se mu ne zatika. Še preden je bila kamera na on sem vedela že vse o njegovi športni karieri. Bil je vsestranski športnik in prej bi našteli vse športe s katerimi se ni ukvarjal, kot pa tiste s katerimi se je. Bil je odličen športnik; o tem pričajo pokali in medalje razstavljene na kar treh policah. A prav posebno mesto v njegovem srcu ima zagotovo golf. Opravil je pionirsko delo pri razvoju golfa pri nas, po prenovi blejskega golf igrišča je postal eden prvih slovenskih golfistov in kasneje 15. let opravljal tudi delo na mestu predsednika Golf zveze Slovenije.

Potem se začne »zares«. Zastavim prvo vprašanje in skupaj se sprehodiva po poti njegovih spominov. Imel je razburljivo življenje. Včasih je bilo težko, a prav to ga je naučilo kako živeti na polno in brez obžalovanj. Je človek sprememb in dejanj. Na različnih področjih je dosegel marsikaj in ob tem podrl marsikateri mejnik. A ostaja skromen. Najbolj zadovoljen je, ko se lahko sprehaja zunaj v naravi. Če ga kdaj srečate se le ustavite in spregovorite z njim kakšno besedo. Povedal vam bo marsikaj zanimivega, obljubim.

Rebeka Krašovec