V nedeljo, 26. maja, se bo grajski park pod Blejskim gradom med 10. in 18. uro spremeni v prizorišče zabavnih viteških izzivov, najrazličnejših delavnic za otroke in prikaza življenja vitezov in njihovih dam. V viteških izzivih se bodo lahko pomerili vsi člani družine.
Srednjeveški tabor za družine je doživetje, ki ga v Zavodu za kulturo Bled pripravljajo kot uvod v 16. srednjeveške dneve na Blejskem gradu, ki bodo svoj vrhunec dosegli 1. in 2. junija.

Vstop v grajski park je prost.

Ob 11. uri si na zgornji grajski terasi lahko ogledate nastope srednjeveških skupin. Poleg domače srednjeveške skupine igralske družine viteza Gašperja Lambergarja, bodo nastopile skupine iz Slovenije in Hrvaške (vstopnica na dogodek plačilo vstopnine na grad).

Počitniški srednjeveški tabor med 27. in 31. majem v grajskem parku
V srednjeveškem taboru, ki bo v grajskem parku postavljen ves teden bodo vitezi, z najpogumnejšim med njimi, vitezom Gašperjem Lambergarjem, ki je v tem času gospodar Blejskega gradu, otrokom prikazali in jih poučili o viteških spretnostih. Grajske dame pa bodo vse plesa željne naučile plesnih korakov. Tabor bo odprt vsak dan med 10. in 18. uro, vstop je prost. 

Vrhunec dogajanja bodo 16. srednjeveški dnevi na Blejskem gradu 1. in 2. junija
V Zavodu za kulturo Bled so pripravili pester sobotni in nedeljski program z nastopi srednjeveških skupin na gradu, bogato tržnico obrti na parkirišču in taborom v grajskem parku. Prizorišča 16. srednjeveških dnevov na Blejskem gradu bodo zasedle srednjeveške skupine iz Slovenije in tujine, rokodelci in glasbeniki. Vstop v grajski park in na tržnico na parkirišču je prost, za vstop na grad je potrebno plačilo vstopnine.

Dodatne informacije tukaj

mpp, foto: Boris Pretnar, ilustracija: Andreja Završnik