Od leta 2019 smo se poslovili veselo po domače. Obeležili smo namreč že 21. prireditev Veselo po domače, ki jo prireja Folklorno društvo Bled z Antonom Repetom na čelu. Tradicionalno prireditev poteka 29. decembra, vsako leto pa se Folklornemu društvu Bled na odru pridružijo drugi glasbeniki.

Letos so nas zabavali Hišni ansambel Avsenik, Ansambel Jureta Zajca, Tim Gouverneur, KUD Triglav Slovenski Javornik – skupina Suhe hruške, harmonikar Matjaž Kokalj – svetovni prvak na diatonični harmoniki in folklorniki Folklornega društva Bled. Za humor je poskrbela Šola Bistra Buča z učiteljem Jožetom Matekovičem, prireditev pa je vodila Maja Tekavec. Vrhunec prireditve je predstavljal mladi pevec Tim Gouverneur, ki je veljal za presenečenje večera.

Ne samo, da je prireditev zabavna in živahna, vedno ima tudi humanitarni značaj. Nanjo zato vsako leto povabijo gojence Doma Matevža Langusa iz Radovljice in doma starostnikov iz Radovljice, prost vstop pa omogočijo tudi tistim, ki si vstopnic iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo privoščiti.

Urška Tišler