V treh dneh se je na Festivalu AS zvrstilo kar 7 koncertov, ki so poskrbeli za jazzovsko, klasično in tudi bolj zabavno obarvano glasbo. Poleg koncertov so potekale tudi delavnice, seminarji in mojstrski tečaji.
Spodbujanje mladih

Festival, ki je ime dobil po očetu saksofona Adolphu Saxu se je tretjič vrnil na Bled. Za otvoritev festivala so v Festivalni dvorani Bled poskrbeli glasbeniki iz Pihalnega orkestra Logatec in Pihalnega orkestra glasbene šole Radovljica. Festival AS je naklonjen mladini iz lokalnega okolja in vsako leto skrbi za povezovanje bolj izkušenih glasbenikov z njihovimi vzorniki. V tokratni ediciji festivala je odre prevzelo 150 nastopajočih. Lev Pupis, vodja Festivala AS pravi: »Spodbujamo mlade in jim dajemo priložnost, da že od rosnih let tako lahko nastopajo in se preizkušajo, pogosto tudi na istem koncertu s svojimi vzorniki«. Prvi dan festivala so zaključili s Tango večerom z LadieSaxophone kvartetom in tango skupino.
Festivalsko izobraževanje

Poleg koncertov so se čez dan imeli učenci, dijaki in študentje priložnost udeležiti delavnic, seminarjev in mojstrskih tečajev, ki so jih vodili tuji in domači predavatelji kot so Philippe Geiss, Gerald Preinfalk, Levente Puskas, Jan Gričar in Nina Rogina. Mladih, ki se je udeležilo festivalskega izobraževanja je bilo 80.
Mednarodne razsežnosti

Festival je na svoje odre pripeljal mnoge tuje glasbenike, prav sobota je bila posvečena saksofonistom iz Avstrije. Predstavila sta se dva mladinska saksofonska orkestra iz Avstrije in zvečer saksofonski ansambel graške univerze, katerega je vodil Profesor Gerald Preinfalk in osrednji gost Philippe Geiss iz Francije, ki sta imela tudi svoj jazz session.
Tradicionalno slovensko

Nedelja pa je bila tradicionalno namenjena nastopom slovenskih glasbenikov, ki so poskrbeli za zaključek celotnega dogodka. Festival so zaključili s koncertom saksofonskega orkestra mladih slovenskih glasbenikov SOSjunior, v katerem je 36 članov iz 15 glasbenih šol iz vse Slovenije. Koncert je dirigiral Miro Saje, s solo nastopom se je predstavil mladi slovenski virtuoz Jan Gričar.