V Mali Zaki pri Bledu je 3. septembra potekal že štirinajsti Triatlon Bled. Na prireditvi, ki je namenjena profesionalnim kot tudi rekreativnim tekmovalcem, je nastopilo 567 triatloncev.

Kulise blejskega jezera so pozdravile triatlonce vseh generacij iz dvajsetih evropskih držav. Na dan triatlona so se zvrstile kategorije kot so medijski triatlon popularnih, štafetni triatlon za podjetja in združenja, triatlon za vsakogar, super sprint triatlon za mladince, olimpik triatlon in cici akvatlon za otroke.

Evropski mladinski pokal

Najevč mednarodnega zastopstva je bilo prisotnega prav na Evropskem mladinskem pokalu. Med zmagovalce se je uvrstila slovenka  Eva Skaza. Na odlično četrto mesto pa kamniška triatlonka Tjaša Vrtačič. Za dekleti so nastopili mladinci, ki so po plavalnem delu na sredini kolesarjenja izvrstno vodili Matevž Planko, Klemen Bojanc in Jan Škrjanec. Po tekaškem delu je Matevž Planko končal na drugem mestu.

Državno prvenstvo v olimpijskem triatlonu

Državnega prvenstva se je udeležilo 136 triatloncev. Kamničanka Maruša Klemenc in Ribničan Jaka Kaplan sta postala državna prvaka.

Triglav triatlon Bled 2016 je bila letošnja finalna tekma slovenskega pokala, kot tudi finanlna tekma mednarodnega triatlonskega pokala Alpe Adria, katerih rezultati so že dostopni na straneh nacionalnih zvez.