Zgodba Folklornikov iz Bleda se je začela že v povojnem času. Pred 70. leti so se združili v folklorno skupino Bled, ki je še danes pod okriljem Kulturno umetniškega društva Bled in se šteje med najstarejše folklorne skupine na slovenskem.

Četrti narodno zabavni večer Oktober je fest’ na Bled je bila osrednja slovesnost ob 70. obletnici delovanja folklornikov, ki še vedno stremijo za podobnimi vrednotami kot včasih. Narodno zabavni večer je temeljil na hudomušni igri, za katero je scenarij pripravila članica KUD Bled Gaja Potočnik. V igri je bila osrednja pozornost namenjena Josepini Hočevar, dobrotnici in gospodarstvenici iz Radovljice. Za dodatno popestritev programa, ki je bil dobrodelno naravnan so poskrbeli Godba Gorje, skupina Sekstakord, Ansambel Lojzeta Ogorevca in drugi zanimivi gosti.

Važno je srce

Folklorniki so z dobrodelnim programom in entuziazmom, ki so ga pokazali na odru Festivalne dvorane, ponovno dokazali, da jih vodi ritem srca. »Ritem imamo, srce pa tudi, naj nas vodi ritem srca, na nastopih in kamorkoli vandramo gremo vedno s srcem«, pravi predsednik KUD Bled Andrej Begović.

Dobrodelnost

Delček izkupička so kot vsako leto namenili v dobrodelne namene. Del denarja so namenili Luku Poru iz Gorij, ki trpi za posledicami spinalne mišične atrofije.