V Zavodu za kulturo Bled so na osrednji slovesnosti ob 200. letnici rojstva Arnolda Riklija skupaj s soustvarjalci skozi umetniško prizmo prikazali življenjsko pot in delo atmosferskega zdravnika, začetnika blejskega organiziranega zdraviliškega turizma. Ob tem so predstavili dva nova izdelka, ki nosita Riklijevo ime: rezino in čokoladni medaljon.

Mag. Lea Ferjan: »Ta slovesnost je začetek Riklijevega leta. Že ob snovanju večera smo želeli, da to ne bi bil enkraten dogodek. Zato smo pripravili film, ki smo ga videli nocoj, Riklijevo rezino, Riklijev medaljon in digitalizirano obliko fotografiranja obiskovalcev z Riklijem. Računamo, da se bo iz tega dobrega sodelovanja z gospodom Vojkom Zavodnikom v zadnjih nekaj mesecih, razvilo še kaj zanimivega.«

Obiskovalke in obiskovalci slovesnosti so Riklijevo rezino lahko tudi prvič preskusili v tematsko obarvanem preddverju Festivalne dvorane Bled, ki je vabilo v čase začetnika naravnega zdravljenja. Riklijeva rezina, sladica v sodobni preobleki, ki so jo razvili skupaj s podjetjem Conditus je odslej že na voljo v restavraciji na Blejskem gradu in v restavraciji Špica na Bledu.

Čokoladni medaljon, izdelan v čokoladnici Molinet po predlogu Vojka Zavodnika, bo odslej protokolarno darilo Zavoda za kulturo Bled. (foto: Boris Pretnar)