Na Bledu je že drugič potekal zabavno športni dogodek – barvno rolanje. V sklopu svetovnega mladinskega prvenstva v hokeju ga organizirajo študentje velnes programa Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Letos so obiskovalci rolali ob zvokih glasbe iz devetdesetih ter se obmetavali z okolju prijaznimi Holi barvami.
Pot ob Blejskem jezeru

Rolarji so se zbrali v Zdraviliškem parku, kjer so jim razdelili barve nato pa je sledil štart. Rolali so vse do Veslaškega centra, kjer je sledilo skupinsko fotografiranje in pot nazaj do parka. Vso pot jih je spremljal spremljevalni avto in seveda obvezna glasba iz 90-ih. Na vmesnih postojankah so jih organizatorji pričakali z barvami in sledil je pravi barvni zastoj.
Odlična izkušnja za vse

Po besedah mentorja Uroša Ambrožiča, ki je študentom pomagal pri organizaciji, ta dogodek združuje otroke, mlade, odrasle in tudi starejše ter vse ljubitelje športa, zabave in živih barv. »To je velik korak za študente, saj s tovrstnimi dejavnostmi pridobijo veliko izkušenj ter vpogled v samo delo, prav tako pa nekaj storimo tudi za občane Bleda in seveda turiste ter tako popestrimo pomladne dni.«
Bled obarvali v žive barve

Rolarji so se obmetavali s t. i. Holi barvami, gre za naravne barve v prahu, ki so neškodljive okolju, brez težav se odstranijo iz oblačil, prav tako pa tudi iz kože. Katarina iz podjetja Katrix, ki dobavlja omenjene barve, pravi: »Podobna dogodka se pri nas odvijata v Petrovčah in Tržiču, le da gre za razliko od Bleda, tam za barvni tek. Obiskovalci so bili še vsakič navdušeni, saj barve res dodajo tisti dodatni čar.«
Zabava z raperjem Zlatkom

Za glasbo je tokrat poskrbel raper Zlatan Čordić – Zlatko, ki se rolanja sicer ni udeležil, ampak je obiskovalce ob štartu zavzeto spodbujal. »Jaz se raje držim mikrofona,« je v smehu poudaril. Študentom je izrekel čestitke in dodal, da je bilo vzdušje, kljub vetrovnim razmeram, odlično.