Na njihovih koncertih ljudje prepevajo z njimi,  se smejijo, jokajo, priča so bili celo zaroki, v pogovoru za našo televizijo pove Zoran Dašić, avtor vseh pesmi beograjske skupine Legende. Legende skupaj prepevajo že 31 let. V tem času so izdali 19 studijskih albumov in 58 krat do zadnjega napolnili beograjsko dvorano Sava Center, kjer so leta 1995 začeli svojo prvo turnejo.

Njihova glasba je kot poezija, za katero Dašić ideje in inspiracijo črpa iz svojega življenja: »Jaz pišem svoje življenje pravi in dodaja, da je njihovo glasbo težko opredeliti, saj črpajo iz več različnih žanrov in radi eksperimentirajo«. Najpomembnejša pri njihovi glasbi so besedila, s katerimi se marsikdo lahko poistoveti. Prav temu pripisujejo svoj uspeh in možnost dolgoletnega ustvarjanja na glasbeni sceni.

Nastopali so po celem svetu in do danes izvedli že več kot 1300 koncertov. Nastop na blejski Okarini pa je bil zanje šele drugi v Sloveniji. Glede na neverjetno atmosfero in navdušenje poslušalcev, ki so ga bili deležni, pa z gotovostjo lahko trdimo, da bodo na slovenskih odrih še prisotni.

Rebeka Krašovec, foto: Jon Razinger