Big Band Bled je novo ustanovljeno blejsko društvo. Sestavlja ga 17 članov, ki prihajajo iz bližnje in daljne okolice Bleda. Profesionalni in amaterski glasbeni entuziasti, vsi željni skupinskega bigbandovskega glasbenega ustvarjanja so se tako podali na skupno glasbeno pot.

Na oder so skupaj prvič stopili v Festivalni dvorani Bled, kjer so za obiskovalce pripravili Valentinov koncert. Na odru sta se jim pridružila še izjemna vokalista Iva Stanič in David Matići. Kot so nam zaupali člani zasedbe, so se na koncert pripravljali več mesecev. Svojih prostorov za vaje še nimajo, zato jim jih je ob tej priložnosti prijazno odstopila Godba Gorje. Prav tako še nimajo svojega stalnega dirigenta. To mesto je tokrat zasedel povabljeni dirigent Primož Grašič.

Posamezniki, ki sestavljajo Big Band Bled, že sodelujejo v številnih slovenskih glasbenih sestavih, kot so Big Band RTV Slovenija, Jazz Band Kranj in Bled Jazz Selection, kjer se je ideja o ustanovitvi blejskega big banda začela rojevati. Poslušalce bodo navduševali s skladbami zgodnjega swinga, latina, funka in slovenske popevke.