Društvo čarobnih umetnikov združuje čarodeje iz različnih krajev Slovenije. Sedež društva je na Bledu. Po letu delovanja so se člani sestali na prvem rednem letnem občnem zboru. Opravili so pregled dosedanjega dela ter si zastavili ambiciozne načrte za leto 2022.

Največji zalogaj bo organizacija in izvedba Mednarodnega srečanja čarodejev, Bled 2022. Med 23. in 25.9.2022 bo v tem slovenskem biseru pravo čarobno vzdušje. Večina programa bo namenjenega čarobnim umetnikom. Izobraževali se bodo na seminarju, družili pri stojnicah z rekviziti in uživali na organiziranem ogledu nekaterih blejskih znamenitosti.

”Na svoj račun bodo prišli tudi vsi ostali ljubitelji skrivnostnega čarobnega sveta. V soboto, 24. 9.2022 bo namreč ob 19. uri v Festivalni dvorani Bled na sporedu Gala Magic Show z mednarodno udeležbo nastopajočih umetnikov – čarodejev. Ti bodo zagotovo navdušili vse gledalce, od mlajših do tistih v zrelih letih. Gledalci bodo lahko uživali ob različnih zvrsteh čarobne umetnosti, od manipulacij in iluzij do komične magije,” zagotavlja predsednik Društva čarobnih umetnikov Marko Drljepan.

Vodja projekta je tajnik društva Toni Mežan, ki je bil v preteklosti že idejni vodja in realizator številnih uspešnih prireditev na Bledu, od pustovanj, silvestrovanj za otroke, srečanj harmonikarjev in mnogih drugih. ”Poskrbeli bomo, da bo sobotni Gala Magic Show primeren tako za Slovence kot tudi za goste iz tujine. Moderator programa bo namreč izkušeni Magic Wladimir, svetovni podprvak. Z najavami nastopajočih v več jezikih nas bo popeljal skozi večer, kot ga na Bledu še ni bilo,” zagotavlja Mežan.