Pred začetkom tridnevnega hokejskega turnirja Evropskega izziva (Euro Ice Hockey Challenge), ki bo na Bledu potekal od 3. do 5. 11. so na današnji novinarski konferenci predstavili cilje domače reprezentance. Na turnirju bodo nastopile reprezentance Slovenije, Belorusije, Francije in Latvije.

O pripravah in ciljih slovenske reprezentance so spregovorili: vodja ekipe Bogdan Jakopič, glavni trener Nik Zupančič ter njegov pomočnik Edo Terglav, ki se bo v tej vlogi na turnirju predstavil prvič, kapetan Jan Muršak in David Rodman, ki se je po poškodbi spet vrnil v reprezentančne vrste.

Na prihajajočem turnirju se bodo v šestih tekmah pomerile reprezentace Francije, Latvije, Belorusije in Slovenije. Turnir Evropskega izziva (Euro Ice Hockey Challenge) je rezultat štiriletnega dogovora med štirimi nacijami, za slovensko izbrano vrsto pa predstavlja priložnost igranja mednarodnih tekem na višji ravni.

Nik Zupančič je na kratko predstavil svoj izbor reprezentantov, kar je bilo zaradi velikega števila poškodb med igralci in njihovih klubskih obveznosti, precej zahtevno delo. S svojo ekipo je zadovoljen, vzdušje med fanti je odlično in vsi že komaj čakajo, da se podajo na ledeno ploskev. Zupančič je poudaril, da so takšni turnirji med drugim namenjeni tudi preizkušanju igralcev, ki tako lahko svoje klubske izkušnje pokažejo še na reprezentančni ravni.

Mladi vratar Žan Us je poleg Davida Planka eden izmed igralcev, ki je letos prvič dobil priložnost zaigrati v reprezentančni vrsti. Poleg novinca, ki pa je na treningih že pomagal reprezentanci, bosta slovenska vrata branila Luka Gračnar in Matija Pintarič.

Vratarji: Matija Pintarič (Lyon), Luka Gračnar (Salzburg), Žan Us (Sij Acroni Jesenice).

Branilci: Klemen Pretnar (Yunost Minsk), Sabahudin Kovačević (Yunost Minsk), Aleš Kranjc (Sij Acroni Jesenice), Luka Vidmar (Frederikshaven), Andrej Tavželj (Angers), Matic Podlipnik (Lyon), Maks Selan (Olimpija), David Planko (Olimpija).

Napadalci: Rok Tičar (Avtomobilist), Jan Muršak (CSKA Moskva), Robert Sabolič (Admiral), David Rodman (Sij Acroni Jesenice), Boštjan Goličič (Grenoble), Ken Ograjenšek (Gradec), Žiga Pance (KAC Celovec), Miha Verlič (VSV Beljak), Žiga Pešut (Olimpija), Nik Pem (Olimpija), Aleš Mušič (Olimpija), Anže Ropret (Olimpija), Anže Kuralt (Grenoble).

 

Rebeka Krašovec