Z velikonočnimi prazniki se vsako leto začenja poletna turistična sezona, na katero se na Bledu pospešeno pripravljajo. Pri nekaterih namestitvenih ponudnikih smo preverili novosti, nekateri pa s prenovami in pripravami še hitijo. 

Ena izmed letošnjih novosti, ki naj bi obiskovalcem olajšala bivanje na Bledu je projekt Vprašaj me, tu sem doma. V tujini ga poznajo že več let pod sloganom Ask me I’m local. Novi predsednik Turističnega društva Bled Ludvik Kerčmar nam je podrobneje razložil, kako bo projekt deloval. Vi pa se lahko, če želite, do 10. aprila prijavite k sodelovanju na TD Bled. Vabljeni!

Nedavno je Bled kot turistična destinacija prejel zlati znak Slovenia Green, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Visoko priznanje pomeni, da turistična destinacija deluje zeleno in trajnostno, pri tem pa izpolnjuje številne zahteve certifikacijskega sistema. Več o tem nam je povedal direktor Turizma Bled Tomaž Rogelj.

Njegove fotografije radostijo, navdušujejo z odličnostjo in osupljajo s precizno izvedbo. Franci Ferjan, domačin z Mlinega je mojster fotografije v vsej polnosti te besede. Spoznajte delček njega in njegovega sveta!