Kulinarika je tisto področje, ki v prazničnih dneh še posebej zaposluje vse naše čute. Uvod v prazničen čas pa s posebno akcijo, ki zdaj poteka že nekaj let pomenijo tudi Okusi Bleda oz. Okusi Bled. Napotili smo se v blejske restavracije, ki so sodelovale v novembrski akciji.

Še zadnjič v tem letu smo pred mikrofon oddaje Bled na dlani povabili obiskovalke in obiskovalce Bleda, da nam zaupajo svoje vtise.

V prazničnih dneh se zgosti največ dogodkov. Skoraj ne vemo, kam bi se podali, kaj bi izbrali. Mi smo obiskali le dva taka dogodka na Bledu, vabimo pa vas, da ste pozorni in obiščete še vse ostale, tako na Jezerski promenadi, v Festivalni dvorani Bled, na Blejskem gradu in tista, ki jih predstavljajo številna društva v občini in okolici.

Janez Rozman zagotovo sodi med najsrčnejše in najbolj predane ustvarjalce, kar jih poznamo. Mojster Janez, grajski tiskar, promotor tiska iz časa nastanka Guttenbergovega tiskarskega stroja je nepogrešljiv na številnih dogodkih doma in v tujini. Obiskali smo ga v njegovi domači ustvarjalnici in le stežka smo se poslovili.

Sodelavke in sodelavci blejske lokalne televizije Bled TV vam želimo čarobne praznične dni in prav tak vstop v leto 2019!