V januarju in februarju smo se sprehodili med različnimi temami in se na koncu odločili, da vam v oddaji Bled na dlani predstavimo naslednje:

Bled sicer ne leži v Triglavskem narodnem parku, edinem narodnem parku v Sloveniji, predstavlja pa tako rekoč vstopna vrata vanj. V javnem zavodu TNP skrbijo tako za varovanje naravne kot kulturne dediščine v parku. Z dvema sogovornicama Majdo Odar  in mag.

Tanjo Menegalijo smo tokrat prevetrili področje varovanja narave, obiska v parku, še zlasti v zimskem času.

Zakaj so obiskovalke in obiskovalci Bleda tako navdušeni nad njim? Kaj jih navdušuje, očara in vabi, da se vračajo? Pred mikrofon oddaje Bled na dlani smo povabili nekaj sogovornic in sogovornikov, da nam zaupajo svoje vtise.

Ste vedeli, da je bil tarok izredno priljubljena igra s kartami že v času habsburške monarhije? In da so se na Bledu pri Riklijevih ob taroku družili že na začetku 19. stoletja?  V naslednjem prispevku spoznajte Andrejo Završnik, ki je svojo ljubezen do kraja, poklicno znanje in sveže ideje združila v projektu Blejski tarok.

Vabimo vas, da nam na urednistvo@bled.tv sporočite svoje mnenje o naši oddaji. Kaj vam je všeč, morda kaj pogrešate, predlagate? Poznate ustvarjalce s področja turizma, ki jih v naši oddaji ne bi smeli spregledati? Teme, ki bi vas zanimale? Veseli bomo, če se boste odzvali na naše povabilo.

Uredništvo Bled TV