V februarju začenjamo novo sezono mesečnih oddaj o turizmu Bled na dlani.

Vse se je začelo z Blejskim sirom. Kolektivna blagovna znamka Blejski lokalni izbor ali Bled Local Selection danes, po dveh letih odkar so v Turizmu Bled začeli s tem projektom, obsega 24 ponudnikov z 59 izdelki in jedmi, ki so nedavno kot prvi prejeli uradne certifikate.

Festival As se je pred 6 leti začel kot enodnevni dogodek v počastitev 200-letnice rojstva izumitelja saksofona Adolpha Saxa. Od takrat je prerasel v trodnevni festival, ki povezuje mlade in izkušene glasbenike v prepletu ljubezni in predanosti saksofonu. Bled so tako tudi letos v treh dneh zapolnili ljubitelji saksofona, učenci in profesorji, starši in podporniki. V programu pa je zavel tudi delček vzdušja iz leta 1960, ko je na Bledu v Festivalni dvorani potekal 1. jugoslovanski jazz festival.

Kaj obiskovalke in obiskovalce Bleda navduši, ko kraj prvič obiščejo, kaj jih navdušuje, očara in vabi, da se vračajo? Pred naš mikrofon smo povabili nekaj sogovornic in sogovornikov, da nam zaupajo svoje vtise.

Bled se je kot eno najlepših prizorišč lansko leto vrnil na koledar tekmovanj Mednarodne zveze zimskega plavanja, ko je gostil svetovni pokal, ki je bil hkrati preizkušnja pred svetovnim prvenstvom v zimskem plavanju, ki ga je Bled gostil od 3. do 9. 2. 2020. Nastopilo je več kot 1.000 plavalcev iz 36 držav, 15 iz Slovenije.