Po uradnih podatkih  v blejski občini deluje prek 90 društev. Veliko prostovoljnega, predanega dela, veliko ljubezni do različnih dejavnosti je v tej številki. Med njimi je veliko kulturnih društev, ki uspešno delujejo, kljub številnim oviram, na katere naletijo. Med večjimi izzivi, s katerimi se srečujejo je pomanjkanje mladih. Mi pa smo obiskali dve kulturni društvi, ki s tem nimata večjih težav, KUD Kamot iz Zasipa in KUD Bohinjska Bela.

Destinacijska znamka Bled – podoba raja je velika obljuba

Doživljanje kraja, mesta ali turistične destinacije je tesno povezano z oblikovanjem blagovne znamke oz. znamčenjem destinacije. O tem smo se v tokratni oddaji Bled na dlani pogovarjali z dr. Andrejem Pompetom, avtorjem blagovne znamke Bled – Podoba raja / Bled – Imago Paradisi in avtorja delovnega predloga strategije blejskega turizma do leta 2025.

Blejski sir 

Konec preteklega meseca je Bled dobil svoj, Blejski sir. Pod okriljem blagovne znamke Bled – Local selection / Bled – Lokalni izbor se lahko v prihodnje veselimo tudi drugih lokalnih proizvodov.

Kakšen turizem si želijo prebivalci Bleda?

Na javni razpravi Kakšen turizem si želimo na Bledu, ki ga je organiziralo Društvo za varovanje okolja smo prebivalce Bleda povprašali, kakšen turizem si želijo.

Mlada kmetica s poslanstvom

Mleko, ki ga uporabljajo za izdelavo novega Blejskega sira, prihaja tudi s Kmetije Repečnik. Ogledali smo si, kako tam ob podpori družine gospodari mlada Eva Rimahazi.