Če se po jutru dan pozna, se po zasedenosti turističnih namestitev in obisku na destinacijah med prvomajskimi počitnicami, da sklepati, da bo letošnja turistična sezona še uspešnejša kot lanska.

Ker pa je alpsko območje, kamor sodi tudi Bled z okolico ranljivo je toliko pomembneje, da s pravim pristopom do naravne in kulturne dediščine ohranjamo kar nam je dano in da tudi obiskovalce in turiste ustrezno informiramo, da bomo v čudovitem okolju na katerega smo tako ponosni lahko vsi skupaj uživali tudi v prihodnje. O Triglavskem narodnem parku in vlogi javnega zavoda TNP smo se pogovarjali z direktorjem Janezom Rakarjem.

Na pobudo slovenskih čebelarjev bomo 20. maja prvič praznovali svetovni dan čebel. Osrednje praznovanje bo potekalo v Žirovnico, tudi na Bled pa se bodo zgrnili čebelarji in ljubitelji čebelarstva z vsega sveta. Prispevek o pestri zgodovini čebelarstva, njegovem pomenu in organiziranju v Sloveniji in še drugih zanimivostih je nastal na dnevu odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev.

Claudia Markizeti je tenkočutna ustvarjalka, ki hodi po samostojni in samosvoji poti. Svojega umetniškega ustvarjanja ne želi podrejati zunanjim dejavnikom, ustvarjati želi takrat, ko to želi sama. Ko jo ideja pokliče, ko se v njenih mislih, največkrat na jutranjih sprehodih v naravi, porodi zamisel za nov izdelek.