Na Bledu smo 1. decembra s prižigom lučk uradno otvorili Zimsko pravljico, praznično vas v Zdraviliškem parku. Kot prva glasbena gostja je nastopila Helena Blagne, pester program bo vse do 7. januarja 2018 združeval obiskovalce željne zabave, kulture, kulinarike in druženja.

Zimska pravljica je odprta od ponedeljka do četrtka od 15:00 do 19:00 in od petka do nedelje ter ob praznikih od 11:00 do 21:00. Na stojnicah so v ponudbi tople alkoholne in brezalkoholne pijače ter tradicionalne slovenske jedi, v praznično okrašenih hiškah pa raznolik izbor daril.

Manouche, Hamo in Tribute 2 Love, Pero Lovšin, Gregorji, Manca Špik in Gorenjski kvintet

Romana Purkart iz Turizma Bled nam je zaupala, da nas čakajo nastopi vrhunskih slovenskih glasbenikov. »Med drugim bodo nastopili Manouche, Hamo in Tribute 2 Love, Pero Lovšin, Gregorji, Manca Špik in Gorenjski kvintet. Zabavno bo tudi za otroke. V Poštnemu uradu treh decembrskih mož v družbi pravljičnih junakov lahko napišejo pismo ali se udeležijo animacijskega programa, najbolj pogumni se bodo usedli na veliki praznični stol pod največjo novoletno jelko, radovedni bodo pokukali med žive jaslice ali pa občudovali ledene blejske skulpture mednarodnih umetnikov.«