Medgeneracijski center Vezenine Bled je bil v septembru prizorišče prve borze lokalnih ponudnikov. V Turizmu Bled so tokrat že tretjič podelili certifikate Blejski lokalni izbor in pripravili strokovni posvet.

Kolektivna lokalna znamka Blejski lokalni izbor spada v mrežo kolektivnih blagovnih znamk vzpostavljenih po modelu Izvorno slovensko, katerega avtorica je doktorica Tanja Lešnik Štuhec.

Blejski lokalni izbor združuje že 43 ponudnikov in 190 izdelkov 

Sstrokovna žirije je ocenjevala letošnje prijave v 5 kategorijah. Pridobitev certifikata pomeni večjo prepoznavnost, več pomoči pri razvoju produkta in več ustreznega marketinga, pa tudi mreženja in povezovanja ponudnikov. Blejski lokalni izbor postaja vse močnejša in bolj raznolika kolektivna blagovna znamka, certificirani ponudniki pa vse bolj povezani. Danes združuje 43 ponudnikov in 190 izdelkov v različnih kategorijah. Certifikate so prejele tudi nastanitve, in sicer Vila Mila ter hoteli Triglav, Park in Rikli Balance.

Prvi certifikati za doživetja

Letos so prvič podelili certifikate doživetjem, in sicer Potičnici na Blejskem otoku za delavnico samostojne priprave in peke potice, združene z vodenim ogledom otoka, Čebelarstvu Ambrožič za doživetje s čebelarjem, kmetiji Tr’glav za doživetje Od najlepše tepke do Tr’glavovega žganja, Niku in Petri Rakovec za Blejski kuharski tečaj ter Meti Vodnjov za vodeno pustolovščino Začaran gozd.

Mojca Polajnar Peternelj