Spet je tukaj september in z njim šola.  Letošnje leto si bodo še posebej zapomnili tisti, ki so šolski prag prestopili prvič. Mi smo se pridružili blejskim prvošolčkom in z njimi zakorakali novim dogodivščinam naproti.

Na osnovni šoli dr. Josipa Plemlja Bled so za prvošolčke in njihove starše, učenci višjih razredov, poskrbeli za topel sprejem. Najprej je vseh 88 novopečenih šolarjev pozdravila ravnateljica šole Nataša Ahačič in župan občine Bled Janez Fajfar. Obiskal jih je tudi Minister za notranje zadeve Republike Slovenije Boštjan Poklukar, ki ima na blejsko osnovno šolo lepe spomine, saj jo je tudi sam obiskoval.

Na prvi šolski dan in tudi vse ostale dni v letu je zelo pomembna varnost otrok na poti v šolo in nazaj domov. Na prvi šolski dan so za varnost poskrbeli policisti, redarji in prostovoljci z Društva upokojencev Bled, ki so učence varno pospremili v šolo. Šola sodeluje v projektu Aktivno v šolo, znotraj katerega spodbujajo aktiven prihod otrok v šolo peš, s kolesom ali skirojem. Del pa so še enega projekta; poljubi in odpelji. Z njim želijo starše spodbuditi, da otrok ne odlagajo direktno pred šolo, temveč na šestih za to določenih postajah. Nato pa se otroci lahko peš in varno sprehodijo do šolskih vrat.

Prvošolčki so na prvi šolski dan dobili rumene rutke, medvedke in diplome, kot dokazilo, da so sedaj pa res že v šoli. Pred njimi pa je devet nepozabnih let, polnih novih spoznanj, dogodivščin in smeha.