Na pustno nedeljo so po ulicah Bleda zakorakale pustne maske. Pustna povorka je potekala od parka Bledec, mimo starega jedra Grad do Jezerske promenade. Povorke so se udeležile posamezne in skupinske maske različnih društev in klubov. Letošnja tema je bila Bled – vrhunska turistična destinacija. Okoli 20 skupin je navdušilo obiskovalce z izvirnimi pustnimi maskami.

Izvirne pustne maske na temo Bled – turistična destinacija 

Člani KUD Bohinjska Bela so pokazali še neizkoriščeno turistično destinacijo. Bungee jumping Iglica na Bohinjski Beli že privablja prve turiste, ki so nad videnim navdušeni. Videli smo lahko tudi vrhunsko krožišče, novo de lux vilo Rikli, blejsko gospodo, blejske rajske ptice, olimpijce iz Sočija in še mnogo drugih zanimivih mask. Rajanja so se udeležili tudi kurenti.

Pustno rajanje v družbi glasbe in pustnih krofov

Na Jezerski promenadi se je predstavila vsaka izmed sodelujočih skupin. Na odru je vse zbrane pozdravil tudi župan občine Bled Janez Fajfar. Prišel je v družbi pevke Natalije Verboten, ki je kasneje na pustnem rajanju na spodnji ploščadi blejskega trgovskega centra poskrbela za glasbeno dogajanje. Otroško rajanje pa je popestril animator Stane Vilar.

Pustovanje si je ogledalo nekaj tisoč ljudi. Uživali so ob pogledu na zabavne pustne maske, dobri glasbi in slastnih pustnih krofih.

Rebeka Krašovec