Zadnji vikend v februarju je na Bledu že šest let zapored rezerviran za tek. Tudi letos je društvo Vztrajaj – Never give up organiziralo 48-urni humanitarni Ruthin tek okoli Blejskega jezera. 813 tekačev in pohodnikov je teklo za dober namen in v spomin na ultramaratonko Ruth Podgornik Reš. Zbrana sredstva bodo tudi letos namenili socialno ogroženim družinam. 

Tek posvečen v spomin na ultramaratonko Ruth Podgornik Reš

Z dobrodelnim tekom okoli Blejskega jezera so začeli leta 2012. Takrat so udeleženci, med njimi tudi Ruth Podgornik Reš, tekli pod imenom Tečem, da pomagam. Ruth Podgornik Reš se je istega leta smrtno ponesrečila v gorah. Člani Društva Vztrajaj pa so se takrat odločili, da tek posvetijo njej v spomin. Sama je veliko tekaških ur preživela prav na poti okoli Blejskega jezera.

Novo ime, isti namen

Ime projekta se je spremenilo, a namen ostaja enak. Pomagati tistim, ki našo pomoč potrebujejo in ob tem narediti nekaj dobrega zase in za svoje telo. Za marsikoga prav Ruthin tek predstavlja otvoritev tekaške sezone. Prav zaradi dobre energije, lokacije in kvalitetnega preživljanja prostega časa se pohodniki in tekači vedno znova radi vračajo.

Hrana in pijača za vse udeležence teka

V zavodu Pod strehco so poskrbeli,  da tekači in pohodniki niso ostali lačni. V štartno-ciljnem Olimpijskem veslaškem centru Mala Zaka so pripravili palačinke in testenine. Tisti malo bolj sladkosnedi pa so zavili k sosedni stojnici Vzgojnega zavoda Kranj. Člani skupine S srcem v cvet so pripravili domače piškote, muffine in druge dobrote. Vseskozi so spodbujali tekače, poskrbeli pa so tudi za glasbeno dogajanje.

Rebeka Krašovec