Mednarodni pevski festival in tekmovanje Blejski zlati mikrofon je zopet navdušil z nadarjenimi pevci, katerim odpira priložnost, da se predstavijo širši publiki in si nabirajo dragocene izkušnje. 

Na letošnjem šestem festivalu je nastopilo kar 60 pevk in pevcev iz 7 držav. Da bi bile skupine kar najbolj uravnotežene, so bile pevke in pevci razdeljeni v pet starostnih skupin.

Letos prvič tudi otroška strokovna žirija

Kot posebne gostje pa so nastopile obe lanski prejemnici Grand prix nagrad, skupna zmagovalka Daria Pintilie iz Romunije in prejemnica Junior Grand Prix nagrade, Slovenka Ana Grdadolnik ter izjemna Christina Magrin z Malte, skupna zmagovalka BZM 2017. Vse tri so kot članice otroške žirije sodelovale tudi pri ocenjevanju nastopajočih. ”Ta nagrada mi pomeni veliko čast, kot tudi članstvo v strokovni žiriji. Lansko leto sem bila zmagovalka jaz, to leto pa bo nagrado prejel še en čudovit glas”, pravi Daria.

 Zmaga gre ponovno v Romunijo

Predsednik in podpredsednica strokovne žirije, Marko Hribernik in Rossana Putenza sta nam zaupala: ”Letos je bilo delo žirije še posebej zahtevno. Bili smo zelo strogi pri ocenjevanju nastopa, odrske prezence in seveda nadzora glasu. Vendar za nas so vsi zmagovalci.” Že drugo leto zapored pa gre nagrada za skupno zmago v Romunijo. Komaj trinajst letna Astrid Muthu je prepričala s svojimi pevsko in odrsko dovršenimi nastopi.

Naslednje leto bodo organizatorji prireditev pripravili že v maju.

Špela Lausegger