Blejsko promenado preplavilo praznično vzdušje

Praznični duh in vonj kuhanega vina sta preplavila blejsko jezersko promenado. Drugega decembra so otroci, skupaj z blejskim županom Janezom Fajfarjem, slavnostno prižgali lučke in otvorili blejsko zimsko pravljico.

Vse do 8. januarja se bodo na odru zvrstili različni nastopajoči, dobre glasbe in zanimivih gostov ne bo manjkalo. Predstavila se bodo različna društva, pevske ter plesne skupine. Poskrbljeno je za vse glasbene okuse; na odru jezerske promenade boste lahko slišali narodnozabavno glasbo, klasično glasbo, rok in pop.

Na prazničnih stojnicah je možno kupiti darila in izdelke lokalnih pridelovalcev. Poleg tega se lahko med občudovanjem praznične vasice okrepčate s tipičnimi gorenjskimi jedmi in pogrejete z vročim kuhanim vinom ali čajem. V eni od prazničnih hišic najdete tudi Božičkovo pošto, kjer otroci skupaj s pravljičnimi junaki na različnih delavnicah oblikujejo darila in napišejo pismo Božičku. Gre za projekt Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Poleg zabave in delavnic ima projekt tudi dobrodelno noto, saj bodo vsa zbrana sredstva namenili CUDV Matevža Langusa v Radovljici, za nakup nove dihalne naprave.

Na terasi Kavarne Park so odprli Blejsko drsališče z razgledom. Poleg drsanja so za vse obiskovalce pripravili različne animacijske dogodke.

Največ pozornosti obiskovalcev je deležno darilo pod božičnim drevesom. Gre za velik rdeč stol, ki so ga v zadnjem trenutku izdelali v tesarstvu Štajf. Otroci in odrasli lahko splezajo nanj, se fotografirajo in tako ovekovečijo čarobne praznične trenutke na Bledu.