Preteklo soboto so se preko zoom aplikacije prvič zbrali oboževalci pesnika Franceta Prešerna. Pisateljica Nina Kosmač je v okviru Ljudske univerze Radovljica pripravila bralni krožek posvečen našemu največjemu pesniku, ki ga bo vodila vsako soboto od 19:00 do 20:00.

Pisateljica Kosmačeva, ki vedno prične predstavitve svojega romana s slovensko himno pravi, da je Prešeren kot pesnik najboljši, največji, nerazumljen, nenadgradljiv in večen! V svojem kovčku po celem svetu že od svojega otroštva nosi majhno rdečo knjižico Prešernovih poezij, branje katerih ji je bilo vedno v uteho ob žalostnih trenutnih, ki jih je preživljala v tujini.

Velik ljubitelj Prešerna je tudi najnovejši udeleženec bralnega krožka eminenca v pravnih zadevah prof. doktor Arne Marjan Mavčič. Vnukinja Cirila Kosmača se trudi približati kulturo vsem, zato vsako soboto od 19:00 do 20:00 vodi zgodovinska predavanja o literaturi na spletu. Predavanja so brezplačna in potekajo v pod okriljem Ljudske Univerze v Radovljici. Predavanjem se lahko pridruži kdorkoli, lahko prisluhnete tudi le enemu izmed njih. 

Mlajša udeleženka predavanj Manca Japelj je tako navdušena nad njimi, da je ustanovila fan -page Nine Kosmač na družbenem omrežju Instagramu https://www.instagram.com/nina.kosmac.fanpage/ @nina.kosmac.fanpage.

Pisateljica, pravi, da navdih za predavanja dobila pri zgodovinarju Janko Kosu.

Na bralnem krožku je vedno več udeležencev in ljubiteljev branja. Še vedno pa se lahko “priklopite” in pridružite brezplačnemu predavanju vsako soboto ob 19:00 na naslednji zoom povezavi http://us02web.zoom.us/j/85492357440