Decembra bo v občini Bled za prevoz občanov skrbel Rudolf. Pa ne tisti Božičkov jelenček Rudolf z rdečim noskom, pač pa električno vozilo z imenom eRudolf. Na Bled ga je pripeljal sam Božiček ob spremstvu otrok iz glasbenega Centra DO RE MI. 

Da je eRudolf sploh prišel na Bled so v veliki meri zaslužni pletnarji, ki so skupaj z družbo Man Slovenija sploh začeli sodelovati. Ta je med izbranimi partnerji razdelila tri električna vozila in med njimi je bila tudi Občina Bled. 

eRudolfa lahko preprosto naročite tako, da pokličete na telefonsko številko 040 203 405 in poveste geslo: erudolf. Brezplačno vas zapelje po celotni občini in do železniške postaje Lesce – Bled, v času ko je odprta Zimska pravljica na Jezerski promenadi, torej od ponedeljka do četrtka med 15 in 19 uro in od petka do nedelje med 11 in 21 uro.

Električne avtomobile že imamo, sedaj pa je tukaj še električni kombi poudarja blejski župan Janez Fajfar, ki želi, da bi občani čimbolj izkoristili možnost vožnje z eRudolfom. Električno vozilo ne povzroča hrupa, je brez izpustov in je tako  v skladu z zeleno in trajnostno usmerjenostjo občine Bled. Tudi po številu polnilnic za e-vozila občina sodi v sam vrh. Misija električnega kombija za prevoz potnikov je prijaznost do okolja, poudari Tanja Činč, predstavnica podjetja Man Truck and Bus Slovenija.

Če se bo eRudolf dobro obnesel, pa si lahko obetamo še kaj več. Za zdaj pa vas vse do 5. januarja eRudolf čaka na parkirišču za evozila pod Festivalno dvorano Bled. Zato pokličite in se zapeljite!

Rebeka Krašovec