V Ledeni dvorani Bled, Hali Tivoli v Ljubljani in v hali  Podmežakla bo od 27.  do 30. julija potekal mednarodni turnir mladih v hokeju na ledu CCM World invite – I feel Slovenia 2023.

Na turnirju bo nastopalo rekordnih 42 ekip iz 11 držav z več kot 1500 udeleženci. Največ gostov prihaja iz ZDA in Kanade, sledijo gostje iz Švedske, Češke in Slovaške. Letos pa prvič nastopa tudi ekipa iz Južne Koreje.

 CCM World invite turnir v Evropi je ameriško licenciran turnir in podružnica glavnega in največjega turnirja v hokeju na svetu, z udeležbo 450 ekip v Chicagu. Evropska izvedba turnirja, ki je že 17. po vrsti, je do leta 2016 gostovala vsako leto v drugem mestu (Helsinki, Stockholm, Praga, Bratislava, Moskva, Riga ipd.), od leta 2016 pa je stalni dom izvedbe turnirja na Bledu. 

Bled je s svojimi organizacijskimi sposobnostmi, lepotami kraja in možnostjo nastanitev v neposredni lokaciji hokejskih dvoran, postal prva izbira med poletnimi turnirji v hokeju na ledu. Ob prvi izvedbi je sodelovalo 18 ekip, od tega 9 tujih. Danes, po 7 izvedbah, na turnirju sodeluje 42 ekip, od tega 36 tujih.

Organizatorji želijo predvsem slovenskim mladim hokejistom omogočiti igranje odličnih tekem proti ekipam s celotnega sveta. Sicer bi bila taka izkušnja v drugi evropski državi ali v ZDA, kar bi bilo težko dosegljivo večini slovenskih družin. 

Letošnja izvedba turnirja poteka v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, prav tako pa je turnir poimenovan po sloganu I feel Slovenia, saj se organizatorji zavedajo, da učinek takega turnirja omogoča močan doseg na turističnih trgih, ki so za slovenski turizem še kako pomembni.

Spored, prenos tekem in spremljanje rezultatov je na voljo na spletni strani www.ccmslovenia.com.