Ko sta se Juan Carmona s flamenko kitaro in Ptit Moh na mandolini prvič srečala, se je začelo sodelovanje, za katerega oba pravita, da jima je bilo usojeno. Spoznala sta se pred nekaj leti v Franciji in ugotovila, da morata svojo posebno arabsko-andaluzijsko glasbeno navezo predstaviti širši publiki. Tako se je začel glasbeni dialog, s katerim sta na oder prvič stopila prav na Bledu, v sklopu Festivala Okarina 2017.

 

Orientalska glasba, zakladnica navdiha

Drug od drugega se vseskozi učita in zato pri njunem skupnem projektu ne gre le za glasbeni projekt temveč za projekt življenja. Inspiracijo za ustvarjanje Juan Carmona črpa z orientalske glasbe s katero je odraščal, saj njegova starša prihajata iz Alžirije. Tudi Ptit Moh navdih išče predvsem v tradicionalni alžirski glasbi, ki ga spremlja že od malih nog.

 

Mojstrski glasbeni jezik, ki nagovori vsakogar

Juan Carmona je priznan glasbenik v svetu flamenka in etno glasbe. V njegovi glasbi je čutiti jazz elemente in tradicionalne španske glasbene zvoke, ki opozarjajo na njegove glasbene korenine. Vse to sta skupaj z Mohom in njegovo zasedbo Gnawa Diffusion ter multiinstrumentalistom Karimom Ziado združila v mojstrski glasbeni jezik, ki nagovori vsakogar.