Občina Bled je na javnem razpisu Ekosklada lani pridobila nepovratna sredstva za postavitev polnilnic za električna vozila. Polnilnice bo v sodelovanju s ponudniki lokacij namestila na različna parkirišča. Tako bo že predvidoma do konca maja v občini na voljo kar 18 polnilnic za avtomobile in druga električna vozila kar potrjuje, da se destinacija Bled lahko upravičeno promovira kot e-mobilna.

10 polnilnih postaj sofinancira Ekosklad, Slovenski okoljski sklad. Obstoječe polnilnice so pri hotelih Krim, Astoria in Rikli Balance, v Garden Villageu in v garaži stavbe Triglavskega narodnega parka. V letošnjem letu bodo nove polnilnice pri hotelih Jelovica, Toplice, Park, Triglav, Ribno in Lovec, v kampu Bled, pri vrtcu in Infocentru Triglavska roža ter na novem bencinskem servisu na Selišah.

Od sredine aprila so na štirih postajah ponovno na voljo tudi kolesa v sistemu avtomatizirane izposoje, in sicer: pri Infocentru Triglavska roža, v kampu v Zaki, pred Domom krajanov Zasip in pri Zadružnem domu Ribno. Skupaj je na voljo 8 električnih in 16 navadnih koles. Uvajanje v izposojo koles bo pred Infocentrom Triglavska roža Bled, in sicer v sredo, 9. maja ob 11. uri so sporočili s Turizma Bled.