Tako kot drugod po Sloveniji je slavna katrca tudi na Bledu združila srca tistih, ki so želeli sodelovati v akciji zbiranja denarja za izdelavo genskega zdravila za štiriletnega Urbana, ki ima prirojeno gensko mutacijo, ter rehabilitacijske pripomočke za paraplegike in tetraplegike.

Z dogodkom v organizaciji Zavoda za kulturo Bled, s partnerji – Občina Bled, JZ Turizem Bled, Turistično društvo Bled in Infrastruktura Bled – smo se na Bledu pridružili akciji Katrca pomaga, 3. krog. Dogodek so podprli tudi Radio Gorenc, Gorenjski glas in ASP d.o.o.

Dogodek je obiskal nekdanji predsednik republike Borut Pahor, ob sedanjem lastniku katrce, Tomažu Habjanu sta bila na Bledu tudi mali Urban in njegova mama.
Tekom dogodka smo uspeli zbrati 2.080, 93 evrov.

Nedeljski dogodek so s svojimi nastopi obravali KD IS viteza Gašperja Lambergarja, Godba Gorje, KUD Bled, Canticum Novum, Folklorno društvo Bled, Magic Eric, Folklorna skupina KD Rudija Jedretiča Ribno. V Turističnem društu Bled so v času prireditve na Jezerski promendi pekli posmoduljo in ves izkupiček prispevali za dobrodelno akcijo.

Sredstva v dobrodelni akciji Katrca pomaga 3. krog še vedno lahko prispevate preko SMS sporočila: KATRCA5 ali KATRCA10 na 1919 za prispevek v višini 5 ali 10 evrov ali na TRR Območnega združenja Rdeči križ Škofja Loka: SI56 0700 0000 0187 397 (sklic SI00 784010-248, koda namena: CHAR, namen plačila: Katrca pomaga 3. krog).

mpp, foto: Boris Pretnar