Prihaja čas druženja, veselja in prazničnega obdarovanja. Najlepše pa je obdarovati takrat, ko to nekdo resnično potrebuje. Turistično društvo Bled je skupaj s prostovoljci zato organiziralo dobrodelno posmoduljo in dobrodelno prodajo adventnih venčkov, katero je spremljala tudi razstava adventnih venčkov.

Prazniki in dobrodelnost z roko v roki

Dobrodelnost je spremljala tudi razstava adventnih venčkov, ki so se izdelovali na delavnici adventnih venčkov pod vodstvom cvetličarke Mete Kenda. Posmoduljo in adventne venčke so prodajali z namenom zbiranja sredstev za družino v stiski. Razstava adventnih venčkov se v organizaciji turističnega društva Bled odvija že od leta 2005. Prav tako pa vsako leto ohranjajo dobrodelni duh – nenazadnje ta najbolj pristno povzame bistvo prihajajočih praznikov.

Izbiral se je najlepši adventni venček

Na razstavi adventnih venčkov so mimoidoči med razstavljenimi venčki izbirali najlepšega. Dogajanju, ki je potekalo v soboto 2. in nedeljo 3. decembra, pa so se pridružili tudi učenci osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja. Učenci so v spremstvu učiteljice zbirali prostovoljne prispevke za izdelke, ki so jih izdelali sami. Z zbranimi sredstvi bodo sofinancirali šolski sklad, del prispevkov pa bodo namenili tudi za nakup Miklavževih daril za otroke.

Praznični čas naj bi bil eden izmed najlepših v letu, vendar naj kljub svojemu udobju in sreči ne pozabimo na tiste, za katere bi brez dodatne pomoči, božično-novoletni prazniki prinesli več grenkobe, kot veselja.