Na Zagoriški cesti na Bledu je v gospodarskem poslopju izbruhnil požar od tam se je ta razširil na podstrešje večstanovanjske hiše. Gospodarsko poslopje je zgorelo v celoti, sosednja hiša pa je utrpela gmotno škodo v zgornjih dveh stanovanjih. Lokalni prebivalci so se združili in mladi družini stopili v pomoč.

Gospodarsko poslopje je zgorelo v celoti, sosednja hiša pa je utrpela gmotno škodo v zgornjih dveh stanovanjih. V reševalni akciji so sodelovala gasilska društva iz občin Bled in Gorje, na pomoč so priskočili tudi radovljiški gasilci z opremo jeseniških poklicnih gasilcev ter blejski redarji. Manjkali niso niti kriminalisti, forenziki in požarna straža. Zelo kmalu je stekla tudi pomoč za družino, ki je ostala brez strehe nad glavo.

Pomoč mladi družini

Mojca Jakopič je s pomočjo socialnih omrežij pozvala prebivalce Bleda v pomoč, ki so v zelo kratkem roku priskrbeli oblačila, druge osnovne potrebščine ter začasno stanovanje. Špela Koren pravi: »Situacija je zelo surealna, prav neverjetna je in grozna, grozljiva ampak vse kar se okrog dogaja, ta podpora skupnosti, podpora od vse povsod, pomoč je pa men nekaj najlepšega kar se mi je v življenju naredilo.«

Po nesreči se je dobro nadaljevalo z Dobrodelno hokejsko tekmo in glasbeno obarvanim večerom. 38 hokejistov s Tomažem Razingerjem na čelu ter mnogi drugi posamezniki so v nesreči stopili nasproti s prostovoljno organizacijo dogodka in prostovoljnimi prispevki. Po hokejski tekmi, ki so jo popestrili John F. Doe in Cowboys from Hell je sledil v Kult klubu tudi dobrodelni koncert s skupino Doors Highway.