Smučišče Straža je majhno smučišče, ki se nahaja ne daleč stran od samega centra Bleda. Marsikdo izmed domačinov je svoje prve smučarske zavoje naredil prav tukaj.

Smučišče je primerno za vse zimske navdušence; tako za odrasle kot tiste najmlajše. Prav zato so tudi to zimo za otroke in njihove starše organizirali Družinski dan na snegu. Za otroke so pripravili brezplačen tečaj smučanja, kjer so nekateri izmed njih prvič stali na smučeh in pod budnim očesom smučarskih učiteljev izvajali svoje prve zavoje. Poleg padcev, ki so sestavni del učenja, je bilo na obrazih vseh otrok zaznati navdušenje, na obrazih staršev pa ponos in veselje, da njihovi otroci svoje prve korake na snegu začenjajo prav na domačem smučišču. Poleg tega so organizatorji pripravili različne igre na snegu in sankanje. Po zimskih vragolijah pa so se otroci lahko okrepčali s palačinkami.

Letos so smučišče, za razliko od preteklih let, pripravili le z umetnim zasneževanjem. Kot nam je povedal Jaka Bassanese z Infrastrukture Bled, ki upravlja s smučiščem, se bodo potrudili obiskovalcem snežne užitke zagotoviti vse do konca marca.

Rebeka Krašovec