Sodobna etno zasedba Duo Bud je otvorila Festival Okarina, ki bo v letošnji sezoni že sedemindvajsetič poskrbel za pestro dogajanje z enajstimi koncerti.

 

Duo Bud je etno zasedba, ki pod vodstvom So-ra Kim, ki sicer igra korejski boben janggu, vsako leto sodeluje z različnimi glasbeniki. Letos gre za glasbeno sodelovanje Sora Kim in Ji-hye Lim, ki igra na korejskih citrah gayageum.

 

Glavni namen in motivacija glasbenega ustvarjanja po svetu Duo Bud je širitev korejske tradicionalne glasbe. Večerni otvoritveni koncert je potekal v ambientu Blejskega gradu, ki je sam po sebi dodana vrednost tovrstnih večerov. Glasbenici sta z koreografsko dodelanim nastopom poskrbeli za prepletanje zvokov bobna janggu in korejskih citer gayageum v glasbenih 20 glasbenih kompozicijah. Vsaka kompozicija predstavlja naravo in elemente, ki jih najdemo v naravi. Prisluhnili smo oblaku, vodi in zaključili z improvizirano kompozicijo, katere sporočilo je bilo vezano na čustva in občutke, ki jih v umetnicah obuja Bled in Slovenija.

 

Več o glasbeni zasedbi Duo Bud lahko izveste v našem pogovoru z vodjo So-ra Kim.