V Galeriji 14 so ob slovenskem kulturnem prazniku odprli razstavo Ekstempore Bled 2019. Gre za razstavo, na kateri si lahko ogledate izbrana dela nagrajencev, ki so se s svojim delom izkazali v pretekli jeseni.

Stene Galerije 14 krasi manj kot ducat izbranih podob, ki so zanimive prav zaradi medsebojne raznolikosti. Na štirih stenah opazimo najrazličnejše tehnike; od olja in akrila na platnu, pero risbe, do tiskanih grafik in lepljenih čipk. Tudi teme razstavljenih del so precej različne, od Prešerna in kmetov, do polj in čokolade, od abstraktnih žic in črt do skorajda imaginarnih objektov in subjektov. Ti za primer nosijo naslove, kot so »Vedno je bilo treba preskočiti žico«, »Nove poti«, »Dobri duh« in »Brez naslova«. Gre za abstraktne, ekspresivne, grafične in tudi realistične podobe.

Na razstavi, ki bo odprta do 22. februarja 2020, si lahko ogledate dela avtorjev: Katja Bednarik Sudec, Franc Bešter, Nataliya Gorza, Tina Kraljič, Branka Pirc, Valerija Sever, Jože Šterk, Mira Uršič in Andreja Završnik. Vstop je prost.

Danaja Mertelj