Festival mladih poteka vsako leto v maju na blejski in gorjanski osnovni šoli. Skupaj z medgeneracijskim centrom Bled, Društvom Žarek ter Lokalno akcijsko skupino (LAS) Bled želijo mladim predstaviti zdrave načine preživljanja prostega časa. Učence in starše vabijo k sodelovanju na različnih delavnicah. 

Kaj je mladim atraktivno?

Ravnateljica OŠ Gorje, Mojca Brejc, je bila mnenja, da ima mladina rada sproščeno vzdušje in da se veliko dogaja. Tudi obiskovalci festivala so to potrdili. Otroci so se na delavnicah lahko naučili izdelovanja mozaikov, zapestnic in zanimivih pričesk ter se posladkali s palačinkami in sadnimi nabodali. Ugotovili smo, da risanje in na sploh ustvarjanje učence najbolj pritegne. 

Medgeneracijski center in Društvo Žarek

Otroci so bili navdušeni nad mozaiki, zapestnicami in poslikavami obraza. Tako medgeneracijski center Bled, kakor Društvo Žarek skrbijo za kvaliteto preživljanja prostega časa ter na ta način za preprečevanje odvisnosti. Medgeneracijski center Bled nam je ob tej priložnosti predstavil tudi svoj poletni program z delavnicami za otroke in odrasle. 

Polni vtisov in novih idej

Festival mladih z interaktivnimi delavnicami pomaga otrokom odkriti zanimive prostočasne dejavnosti. Obiskovalci festivala so si lahko izmenjali mnenja ali se naučili česa novega. Učenci so z nami delili svoje najljubše dejavnosti in zagotovo zapustili festival z množico novih idej.

Ana Humerca Šolar