Andreja Peklaj je mojstrica fotografije, ki se je tokrat v  Infocentru Triglavska roža Bled, predstavila z razstavo z naslovom Domovanje skrivnosti – ples s svetlobo. Razstava je nastajala več let, skoznjo pa je na nek način osvobodila samo sebe. Na nekoliko drugačen, abstrakten način nas povabi s seboj v gozd.

Njena fotografska pot se je začela pred skoraj petdesetimi leti, svoj prvi fotoaparat pa je kupila v Ameriki leta 1972. Od takrat naprej v svoj objektiv lovi podobe in spomine. Takšne kot so. Umetnica naknadno ne posega v fotografije, čeprav se ob občudovanju le teh včasih zazdi, da gre za sestavljene fotografije ali pa celo za slikarska dela. Sprehaja se na meji med fotografijo in sliko in tako gledalčevi domišljiji pušča prosto pot.

Na otvoritvi razstave so bili obiskovalci deležni tudi projekcije fotografij. Za glasbeni program pa so poskrbeli učenci Glasbenega centra DO RE MI. Po koncu uradnega dela je sledila pogostitev in sprehod med fotografijami, ki so nastale izpod rok Andreje Peklaj. Razstava bo za ogled na voljo do 3. novembra.

Rebeka Krašovec