Skupina 16 glasbenikov, ki se izživlja na 40 bobnih taiko je obiskala Festival Okarino. Od leta 1999 delujejo in potujejo po vsem svetu. Njihove koncerte lahko enačimo s spektaklom, ki z mogočnimi ritmi poslušalce popeljejo v različne glasbene sloge.
Glasba, ki je plod njihovih izkušenj

Za svoj glasben slog pravijo, da ne spada v nobeno že znano zvrst. »S tem, ko ustvarjamo glasbo, ne razmišljamo o tem, da bi želeli ustvariti določen ritem ali določen žanr. Ker dajemo obliko tistemu, kar privre iz nas samih, je to plod naših izkušenj« pravi Kaoly, vodja skupine.

 

Harmonija moške in ženske energije

Za prvinske in uravnovešene ritme skrbijo tako ženske kot moški, kar ni tipično za taiko skupine. »V Gocoo pa menimo, da ta svet sestavljajo tako moški kot ženske in želeli smo, da v eni skupini, ki ustvarja en zvok, nastopajo moški in ženske, ki v harmoniji skupaj ustvarjajo zvok« pravi Kaoly, vodja skupine.

 

Skupina Gocoo je s svojimi energičnimi nastopi osvojila srca mnogih poslušalcev in gledalcev. Od leta 1999, ko so prvič nastopili na Japonskem festivalu Rainbow se je njihova glasbena pot strmo povzpela in razširila po vsem svetu, samo v mesecu juliju in avgustu 2017 so nastopili kar enajstkrat.