Na lokaciji nekdanjega objekta Pristava pod Blejskim gradom podjetje Artarhiv d.o.o. iz Ljubljane na osnovi dogovora z Zavodom za kulturo Bled načrtuje izgradnjo novega kulturnega centra – Muzeja sodobne umetnosti. Muzej bo namenjen razstavi umetniških del svetovno znanih avtorjev, med katerimi pa bodo prevladovala dela iz bogate zasebne zbirke Igorja in Mojce Lah.

Investitor je izjemno pozornost namenil že arhitekturnemu načrtovanju in se je s tem namenom povezal s svetovno znanim angleškim arhitektom Davidom Chipperfieldom, ki je s svojo skupino projektantov ustvaril že več izjemnih projektov za podobne vsebine po celem svetu.

Na poti realizacije projekta je bil pred nekaj dnevi narejen pomemben nadaljnji korak, saj je investitor pridobil gradbeno dovoljenje, kar pomeni, da se bo gradnja objekta lahko začela v prvih pomladanskih mesecih. V podjetju Artarhiv takoj po tem, ko se bodo zadeve z epidemijo umirile, načrtujejo obisk arhitekta Davida Chipperfielda na Bledu, kjer bo osebno in podrobneje javnosti predstavil projekt.

Projekt je izjemno pomemben za Bled, saj bo njegova uresničitev skupaj z ostalimi kulturnimi spomeniki pomenila občuten dvig ravni kulturne in turistične ponudbe, ne samo v tem delu Slovenije, temveč tudi širše v tem delu Evrope.

Zavod za kulturo Bled