Šesto srečanje harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru je bilo letos prav posebno. Poleg skupinskega igranja Avsenikove skladbe »Otoček sredi jezera« so imeli vsi udeleženci možnost zaigrati skupaj z ansamblom Saša Avsenika. 

Otoček sredi jezera iz več kot 500 harmonik

Tokrat se je na Bledu zbralo 299 harmonikarjev in harmonikaric ter 13 organiziranih harmonikarskih skupin. Otoček sredi jezera so tako obiskovalci lahko slišali iz več kot 500 harmonik. Poleg Avsenikove skladbe »Otoček sredi jezera« so udeleženci zaigrali še skladbo Na Golici in Slakovega Čebelarja. Povorka s 560 harmonikami

Po skupinskem igranju je sledila povorka harmonik po Jezerski promenadi. Posamezniki in skupine so se tako predstavili obiskovalcem. Na odru na promenadi so vseskozi skrbeli za pester spremljevalni program. Nastopile so različne harmonikarske zasedbe iz Slovenije in tujine. Poleg ostalih nagrad je glavni pokrovitelj dogodka tudi letos podaril harmoniko Poličar. Največ sreče pri žrebu je imel Tadej Skok.

S pomočjo prostovoljcev jim vsako leto znova uspe 

Idejni vodja in glavni organizator prireditve ter podžupan Občine Bled Toni Mežan poudarja, da brez pomoči prostovoljcev tako velike prireditve ne bi mogli izpeljati na tako visokem nivoju. Letos je pomagalo 80 prostovoljcev posameznikov in članov blejskih društev in klubov. Vsako leto dogodek na Bled privabi vedno več ljubiteljev tega inštrumenta in narodno-zabavne glasbe.

Rebeka Krašovec