Z decembrsko slovesnostjo so v Zavodu za kulturo Bled odprli prenovljene prostore južnega dela Festivalne dvorane. S tem in z bogatimi programskimi vsebinami vstopajo v leto 2018, evropsko leto kulturne dediščine.

V Festivalni dvorani na Bledu so s slovesnostjo odprli prenovljene prostore v južnem delu stavbe. Na prireditvi so se skozi bogat glasbeni program sprehodili skozi pestro zgodovino dvorane, ki stoji na eni najlepših lokacij na Bledu. Kulturno – poslovno središče.

Sodoben kongresno-prireditveni center se nahaja na eni najlepših lokacij tik ob obali Blejskega jezera. Primeren je za organizacijo poslovnih, strokovnih, političnih in kulturnih prireditev. Dvorana, največja tovrstna na Bledu, je bila pred desetimi leti prenovljena, vendar so po besedah direktorja Zavoda za kulturo Bled Matjaža Završnika zaostajali za ostalimi slovenskimi kongresnimi centri. »Glede na to, da smo osrednja kulturna ustanova na tem delu Gorenjske, je bil že skrajni čas, da lepšo podobo dobijo tudi tri dvorane v južnem delu, kjer potekajo manjša srečanja, sestanki ali predavanja.«

Na dogodku so nastopili vrhunski blejski glasbeniki Big Band Bled s pevkami Ivo Stanič, Natašo Vester Trseglav in Andrejo Geržina ter pevcem Markom Zemljičem. Pridružil se jim je še otroški pevski zborček DoReMi, Gašper Primožič na harmoniki in pevci glasbenega studia Osminka. Prireditev je povezoval standup komik Juš Milčinski.

V preddverju je bila na ogled razstava udeležencev letošnjega blejskega ex-tempora, obiskovalci pa so z glasovanjem izbirali tudi najboljšo sliko po njihovem izboru. Na otvoritvi novih prostorov so se s svojimi izjemnimi izdelki pod blagovno znamko Biseri predstavili tudi iz CUDV Radovljica