Ob evropskem tednu mobilnosti Občina Bled razpisuje javni natečaj za najbolj kreativen kratek film o trajnostni mobilnosti na Bledu. 

Film je lahko igrani, dokumentarni, animirani ali eksperimentalni. Žanrskih omejitev ni, dolg je lahko največ 3 minute. Lokacije snemanja morajo biti znotraj občine Bled, film pa posnet v slovenskem jeziku (ali pospremljeni s slovenskimi podnapisi).

Končne izdelke na občini zbirajo preko we-transfer povezave na obcina@bled.si, in sicer najkasneje do petka, 10. septembra 2021, do 12:00.

Prispele kratke filme si bo ogledala strokovna komisija, ki bo najboljše predstavila in nagradila na kolesarskem zajtrku, 22. septembra 2021, v Infocentru Triglavska roža na Bledu. Komisija bo pri izboru upoštevala idejo, izvedbo, izvirnost posnetega filma in spodbujanje lokalne skupnosti oziroma obiskovalcev Bleda za hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa ter ostalih trajnostnih oblik gibanja namesto potovanja z avtom. S sodelovanjem v javnem natečaju se avtorji in igralci strinjajo s predvajanjem v javnih medijih in na dogodkih.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor – Sklad za podnebne spremembe.