Slikarka in anesteziologinja Judita Mandelc Kunčič se nam je na Blejskem gradu predstavila z razstavo Figure, vedute in tihožitja. Prav tako je kot spremljevalni dogodek predstavila svojo diplomsko in magistrsko nalogo Figura v gibanju in Zrcalni nevroni.

Pot do uspeha

Slikarstvo jo je zanimalo že od nekdaj. Kot pravi sta bila v šoli njena najljubša predmeta risanje in telovadba, saj se je v najstniških letih zelo posvečala športu in sicer plavanju. Kljub temu pa se je odločila za študij medicine in kasneje uspešno opravila specializacijo iz anesteziologije. Vendar pa je v njej že od nekdaj tlela želja, da postane slikarka in to se je tudi zgodilo.

Izobraževanje

Judita Kunčič Mandelc je formalna izhodišča za slikarsko delovanje pridobila na tečajih akvarela pri akademskem slikarju Janezu Kovačiču in oljnega slikarstva pri akademski slikarki Brigiti Požegar Mulej ter na Šoli za risanje in slikanje – Arthouse v Ljubljani. Slikarka se poslužuje vseh tehnik slikanja, njeni največkrat uporabljeni motivi pa izhajajo iz domače blejske pokrajine, nad katero jo je navdušil njen dedek.

Vabljeni na ogled razstave

Predstavitev diplomske in magistrske naloge je potekala na blejskem gradu, v Viteški dvorani. Po predstavitvi pa je sledil sprehod v galerijo Stolp, kjer so razstavljene umetnine, nastale izpod rok Judite Mandelc Kunčič. Razstava bo na ogled do 29. oktobra.

Urška Tišler