Z vodnim “špalirjem” so gasilci PGD Bohinjska Bela pričakali svojo sovaščanko, Kajo Zorč, ki se je iz Kazahstana vrnila z naslovom svetovne mladinske prvakinje v biatlonu.

Pred domom krajanov so ji sovaščani in prijatelji pripravili prisrčen sprejem. Med prvimi sta ji čestitala predsednica KS Bohinjska Bela Katja Stušek in župan Občine Bled Anton Mežan. Kaja bo na letošnji občinski slovesnosti 11. aprila iz njegovih rok dobila tudi županovo priznanje.

Kaja Zorč si je zlato medaljo priborila na individualni tekmi  mlajših članic na mladinskem svetovnem prvenstvu v Ščučinsku v Kazahstanu. V težkih razmerah je 19-letna biatlonka iz Slamnikov premagala vse svoje tekmice. Ves trud, napori in vztrajnost so bili s to zlato medaljo poplačani.

Kaja sicer trenira že skoraj deset let, začela je že v osnovni šoli v Bohinju v okviru  Smučarskega društva Bohinj. Kot pravi predsednica društva Anita Zorč, je pred izjemno talentirano tekmovalko svetla prihodnost, kljub temu, da je v njenem letniku veliko zelo močnih tekmovalk.

Kajo zdaj čaka nekaj zasluženega počitka, v maju pa se že začnejo priprave na novo tekmovalno sezono.

Mojca Polajnar Peternelj