Med 5. in 11. avgustom bo Kino zopet doma na Bledu, natančneje v intimnem vzdušju Zdraviliškega parka. Od ponedeljka do nedelje bodo organizatorji, Zavod Aspekt, ob 21:00 vsak dan predvajali film s svojo unikatno zgodbo.

Tako predstavijo program letošnjega dogajanja:

PON/ Začeli bomo z Mala bela laž, lahkotnim, humornim a vsaj malo trpkim prvencem mladega čilskega režiserja, katerega so z vso svojo energijo in zanosom spoznali na LIFFE.

TOR/ Od Slovenije do Albanije pljujemo po poti divjih voda z domačim filmom Nepoškodovane in se priklanjamo ljudem, ki se zavzeto borijo za naš ekosistem.

SRE/  Natanko 50 let nazaj je z oskarjem nagrajeni Polnočni kavboj zamajal spolne normative. Danes nas popelje v druge, bolj sanjave čase Hollywooda.

ČET/ Na ta večer z Ne bom več luzerka živimo vlogo odpadnikov in skozi daljnogled prebijajočih se generacij reflektiramo slovensko kulturo. Sveži hit slovenske kinomatografije.

PET/ Z Rdečim kamionom sive barve je pred nami »road-trip« skozi (ne)mogoče pripetljaje bivših držav Jugoslavije. Svojeglavo nadaljevanje Jugoslovanske klasike »Ko to tamo peva«.

SOB/ Na predzadnji dan nas bo prejemnik Zlate palme iz Cannesa, Tatiči, na tenkočuten, občutljiv  in ironičen način opomnil o vrednotah družine. Film poln življenja.

NED/ Za konec pa še slovenska kriminalka snemana prav tu na Bledu, Blues za Saro. Z nami bo nekaj besed spregovoril tudi režiser Boris Jurjaševič.

Ob filmih pa še, kot poudarjajo, razgiban spremljevalni program z okroglimi mizami, koncerti, zabavami, predfilmsko glasbo in postfilmskim druženjem in debatiranjem.

Vstop na vse dogodke je prost!

Več info na kinobled.com