Zaradi porasta obolelih s koronavirusom (SARS-CoV-2) v zadnjih dneh so se v Knjižnici Antona Tomaža Linharta odločili, da jutri, v petek, 13. 3. 2020 knjižnico – vključno z vsemi enotami Begunje, Bled, Bohinjska Bistrica, Brezje, Gorje, Kropa, Lesce, Srednja vas in Stara Fužina – zaprejo. Vsi oddelki knjižnice bodo ostali zaprti do preklica. Tako ravnanje je v skladu z navodili Ministrstva za kulturo so še zapisali v svojem sporočilu.

Izposoja in vračilo gradiva v tem času ne bosta mogoča. Prav tako bodo od petka, 13. 3. 2020, onemogočena naročila in rezervacije gradiv. Gradivo, za katerega ste že prejeli obvestilo, da vas rezervirano gradivo čaka v knjižnici, vas bo počakalo v knjižnici, ko bo ta ponovno odprla svoja vrata. Izposojenemu gradivu ne bo tekla zamudnina, tudi obstoječa naročila in rezervacije ne bodo potekle. Zaradi zaprtja knjižnice za vas ne bodo nastali nobeni stroški.

Ker pa si ne želijo, kot so še zapisali, da bi v teh negotovih dneh ostali brez prostočasnega ali študijskega branja vas vabijo, da obiščete spletni portal BIBLOS, kjer si lahko zelo enostavno izposodite e-knjige. Poleg BIBLOSA so vam na voljo tudi elektronske zbirke s spletnimi časopisi in bazami podatkov s številnimi vsebinami.

Če bi imeli z dostopom ali namestitvijo kakšne zaplete, lahko pokličete na 04 53 73 900 vsak dan med 8. in 15. uro. Z veseljem vam bodo pomagali. Za vse splošne informacije vam je na voljo telefonska številka 04 53 73 901, vsak dan med 8. in 15. uro.

Čajna Soba in Kavarna Knjižnica v Radovljici obratuje do preklica.