Tudi v novem letu v vseh enotah Knjižnice A. T. Linharta Radovljica nadaljujejo s pestrim program za vse generacije. Vse njihove enote so od 3. janurja odprte po ustavljenem urniku. V Radovljici in na Bladu pa ponujajo tudi možnost vračila knjig izven odpiralnega časa na knjigomatih vračalnikih, ki delujeta 24 ur na dan.

Prireditve za odrasle
V Radovljici januarja 2024 nadaljujejo s pogovornimi srečanji, ki so namenjena vsakomur, ki ga družabna, vzgojna, filozofska, religijska ali kulturna vprašanja zanimajo. Na Socrates cafe vas vabijo v četrtek, 4. 1., ob 10.00.

V torek, 9. 1., bo ob 19. uri v dvorani radovljiške knjižnice predstavitev knjige Pohodniška pot Julijana in njene zgodbe. Teden dni kasneje se v tej isti dvorani obeta večer smeha, saj bo svoje knjižno delo v pogovoru z domačinom Nejcem Šmitom predstavil komik, pol vročega podkasta »Fejmiči«, Žan Papič. V torek, 16. 1., ob 19.00 bo predstavil svojo pesniško zbirko Steklena glava.

V dvorano knjižnice v Radovljici vas vabijo tudi v torek, 23. 1., ob 19. uri, ko bo na sporedu potopisno predavanje o Kostariki in v torek, 30. 1., ob 19. uri, ko skupaj z Radovljiškimi muzeji pripravljajo predstavitev knjige Tovarne v vrtincu podob. Knjigo o industrijski dediščini z zgodbami devetih tovarn v radovljiški občini bodo predstavili urednica dr. Petra Bole in avtorji prispevkov Saša Florjančič, Ines Drame, Katja Kreutz Praprotnik, dr. Jože Prinčič in Toni Bogožalec.

V Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled bo v četrtek, 18.1., ob 19. uri predavanje Julije Lukinove o sočutnem starševstvu. V četrtek, 25.1. ob 19. uri pa bo svojo izkušnjo prehojene Camino poti predstavila Vesna Božiček.

V Knjižnici Bohinjska Bistrica bodo v četrtek, 18. 1., ob 19. uri gostili nekdanjo vrhunsko športnico Brigito Langerholc. Danes je mentorica mentalnih in dihalnih tehnik ter certificirana učiteljica Surya shakti joge. 

Prireditve za otroke
Januarja nadaljujejo s Knjižkom Gledališkom, tokrat si bodo otroci lahko ogledali predstavo KUD Teatra za vse z naslovom Zgodba o snežaku s srcem (Bohinjska Bistrica 3. 1., Radovljica 4. 1., Bled 5. 1., Gorje 15. 1. in Kamna Gorica 17. 1., vse predstave so ob 17. uri).

Pravljične rokodelnice bodo v Bohinjski Bistrici v sredo, 10. 1., ob 17. uri, v Radovljici v četrtek, 11. 1., ob 17. uri in na Bledu v petek, 12. 1., ob 17. uri.

Delavnica spoznavanja eksotičnih živali Čudežne zverinice najmlajše vabi v Bohinjsko Bistrico v sredo, 17. 1., ob 17. uri, pravljične urice pa v Bohinjsko Bistrico v sredo, 31. 1., ob 17.uri in v Radovljico v četrtek, 18. 1., ob 17. uri.

Slikarska delavnica na Bledu bo tokrat v petek, 19. 1., ob 16.30, vodila jo bo Andreja Završnik, otroci pa bodo preko slikarije in domišljije preigrali osnovne elemente likovne teorije.

Ustvarjalna igralnica s knjižničarko Petro, kjer bodo otroci razgibali možgane in se preizkusili v različnih ročnih spretnostih, bo v Bohinjski Bistrici v sredo, 24. 1. ob 17. uri.
Tokrat DAMODAR- Zavod za harmonijo duše, uma ter telesa otrok in odraslih vabi na delavnico z zajčico Vivi, ki si ustavri dom, delavnica bo v Radovljici v četrtek, 25. 1., ob 17. uri.
Tradicionalno se nadaljuejo tudi Angleške pravljice, buci – štruci jogica in pravljična jogica.

Razstave

V pritličju radovljiške knjižnice bo ves mesec na ogled fotografska razstava o industrijski dediščini devetih tovarn z naslovom Tovarne v vrtincu podob, ki so jo prirpavili Muzeji radovljiške občine. V tretjem nadstropju pa bo na ogled svoja dela postavil Tone Kavčič, ki slika motive iz narave, pa tudi vaške objekte, ki propadajo.

Na Bledu bodo gostili razstavo Jeseničana Francija Bizjaka, ki že več kot 40 let zbira kovinske zamaške in iz njih ustvarja uporabne predmete ter zanimive kreacije.

V Bohinjski Bistrici tokrat vabita dve razstavi. Od pike do črte je razstava likovnih izdelkov učencev 4. razreda OŠ dr. janeza Mencingerja in Zima je prima, ki so jo pripravili otroci iz skupine Ježki iz Vrca Bohinj.

V Gorjah pa pripravljajo razstavo Zdravja polno novo leto.

mpp, foto: arhiv Knjižnice A. T. Linharta Radovljica