KO BOM VELIK, BOM … gasilec, igralec, radijska napovedovalka, nogometaš … so besede skoraj vsakega otroka v njegovi najbolj zgodnji fazi življenja. V večini primerov se vse ideje iz otroških let na poti proti odraslosti izgubijo. Zakaj je temu tako, lahko samo ugibamo, a zagotovo je eden od razlogov, da se nanje pozabi zaradi življenja samega. Razvoja, rasti in vseh sprememb, ki jih življenje prinese. Ključno, bi lahko rekli, je tudi ubrati lažjo pot, saj če nečesa ne poznaš, na to nisi pripravljen.

Naša nova televizijska oddaja je prav zato namenjena otrokom in mladim, ki so že ali bodo kmalu pred pomembno odločitvijo kaj želijo početi, ko odrastejo. Namen oddaje je mlade seznaniti s poklici, ki jih bodo preizkusili na terenu. To jim bo omogočilo lažjo odločitev, kako naprej in kaj sledi. Mladi, ki so bili del oddaje, kot tudi tisti pred televizijskimi ekrani boste imeli priložnost pokukati z nami v zakulisje poklicev kot so radijski voditelj, kuhar, vzgojiteljica, vizažistka in mnogi drugi. Na ta način boste lahko spodbudili svoj lasten miselni proces ali je res to tisto, kar bi vam ustrezalo. Ob tem se je potrebno seveda zavedati, da delo posameznika v določenem poklicu v različnem okolju ni nujno primerljivo.

V oddaji so se nam pridružili mladostniki stari med 12 in 13 let iz lokalnega okolja, ki so bili več kot pripravljeni na izziv. Nastopanje pred kamero ni mačji kašelj, potrkati na vrata, kjer so strokovnjaki, pripravljeni deliti nasvete in informacije iz svojega delavnega mesta, prav tako ne. Zato so morali zbrati precej poguma, ki so ga v času snemanja in priprav nanje prav lepo pokazali.

Zdaj pa se udobno namestite in si oglejte oddajo, ki bo, upamo, pustila pečat pri tistih mladih, ki morajo sprejeti okvirne odločitve, kako naprej in kaj je tisto, kar jim bo pomagalo do izpolnitve njihovega cilja.

Pomembno:
Oddaja predstavlja enega predstavnika, ki se profesionalno ali polprofesionalno ukvarja s poklicem, ki ga predstavljamo. Potrebno je zavedanje, da se situacije pri različnih ljudeh nekoliko razlikujejo.